FERGUS HOFSTRA

Fergus verkoopt al meer dan 23 jaar verf. Het begon aan het eind van de jaren ’90, toen hij een bijbaantje had als schilder en hij en een vriend een partij verf op de kop tikten. Deze konden ze doorverkopen en “dat liep eigenlijk best goed.”

Een paar jaar later volgde er een fysieke verfwinkel en niet veel later besloten de twee compagnons elk een eigen winkel te beginnen. Die van Fergus werd 'Ruyterverf' aan de Ruyterweg in Leeuwarden. Een paar jaar later opende hij zelfs een tweede filiaal aan de Westerhaven in Groningen.

In het begin beheerde Fergus de winkel alleen, maar een paar jaar later kreeg hij versterking van zijn vrouw, Janny. Inmiddels is ook zoon Brent bij het familiebedrijf komen werken.

“We hebben nog heel lang partijen verf opgekocht en verkocht, maar inmiddels zijn we verder gegroeid. Zo zijn we een servicepunt geworden van Wijzonol en zijn we specialist in Sigma, Sikkens en Trimetal.” Nog steeds onderscheidt Ruyterverf zich door topkwaliteit verf voor scherpe prijs.

“En natuurlijk met een persoonlijk advies!” vult Fergus aan. “We leveren niet alleen goede verf, maar ook goede service.”

fergus@verfspot.nl