Sikkens Rubbol SB

Sikkens Rubbol SB is een bekende en hoogwaardige verf uit het assortiment van Sikkens. Bij Verfspot  kan deze verf in elke gewenste kleur worden gemengd! Rubbol SB staat bekend om zijn lange levensduur en is daarom uitermate geschikt voor buitenschilderwerk. Deze hoogglansverf is gemakkelijk te verwerken en zeer duurzaam. Het is al jarenlang de favoriet van professionals. Ontdek de kwaliteit en veelzijdigheid van Sikkens Rubbol SB bij Verfspot. Op dit product zit mogelijk een extra werkdag verzending.

Productmaatwerk

Vergeet niet uw aanpassing op te slaan, voordat u het product aan uw winkelwagen kunt toevoegen
  • max 250 tekens
Verpakking
€ 62,95
incl. BTW
Aantal

Uw gekozen kleur:

Wij mengen deze verf speciaal voor jou in de gewenste kleur en product naar keuze, daardoor kan dit product niet worden geretourneerd.

rightbanner

klantenservice

Klantenservice

Leeuwarden: 058 212 43 18
Groningen: 050 31 33 755
Mail: info@verfspot.nl
WhatsApp

Waarom Verfspot?

  • Persoonlijk contact
  • Al jaren ervaring op verfgebied
  • Wij leveren topproducten
  • Originele mengmachines en kleurpasta's

Sikkens Rubbol SB

Sikkens Rubbol SB is de meest bekende verf in het assortiment van Sikkens. Met zijn lange levensduur is Sikkens Rubbol SB bij uitstek geschikt voor al het buitenschilderwerk. Deze hoogglansverf is eenvoudig te verwerken en zeer duurzaam. Het is al jarenlang de topper van Sikkens.

     

Sikkens Verf Rubbol SB: Hoogglanzende Bescherming voor Buiten

Sikkens Rubbol SB is een hoogglanzende buitenverf die uiterst geschikt is voor het aflakken van hout, staal, (non-ferro) metalen en diverse kunststoffen (mits volgens voorschriften voorbehandeld). Dankzij de lange levensduur is Rubbol SB ideaal voor onderhoudssystemen voor buitenschilderwerk.

   

Belangrijke eigenschappen van Sikkens Rubbol SB:

- Aanbrengen: met kwast en roller.

- Stofdroog: na 2 uur.

- Kleefvrij: na 4 uur.

- Overschilderbaar: na 18 uur. 

- Verbruik: 14-16 m² per liter.

- Onderhoudscyclus: doorgaans 8 jaar.

   

Kleurkeuze op maat: Sikkens Rubbol SB in elke gewenste kleur

Let op: Kleuren van de online kleurenwaaier zijn ter indicatie en kunnen afwijken van de werkelijkheid. Wij adviseren altijd om een kleurkeuze te maken uit een papieren kleurenwaaier. Bij Verfspot.nl hebben we een ruim assortiment kleuren waaruit je kunt kiezen. Wil je een andere kleur dan de standaardkleuren? Noteer deze dan rechtstreeks in het daarvoor bestemde vakje.

   

Sikkens Rubbol SB RAL 9010 en andere kleuren

Sikkens Rubbol SB 9010 is veruit de meest bestelde kleur. Deze neutrale witte tint voelt warm aan en oogt toch fris. Vanwege het veelvuldig gebruik van RAL 9010 voor hekwerken, rolluiken en kunststof kozijnen, wordt deze kleur vaak gekozen voor ander buitenschilderwerk. Bijna iedereen heeft wel ergens in huis RAL 9010 gebruikt, omdat het de favoriete wittint van schilders is.

  

Naast Sikkens Rubbol 9010 kunnen onze mengexperts Sikkens SB in talloze andere kleuren mengen. Of je nu kiest voor RAL 9010, Monumentengroen, RAL 7016, of een andere favoriete kleur, bij Verfspot.nl vind je het allemaal.

    

Let op: Kleuren van de online kleurenwaaier kunnen afwijken van de werkelijkheid vanwege beeldscherminstellingen. We raden je aan om altijd een kleurkeuze te maken uit een papieren kleurenwaaier of middels een testpotje.

  

Sikkens Rubbol SB op kleur gemengd

Kleuren met een kleurnaam of kleurnummer anders dan 100% wit vallen onder de categorie "Kleur". Dit geldt ook voor lichte kleuren zoals RAL 9010 en RAL 9016. Deze verf wordt speciaal voor jou in de door jou gewenste kleur gemengd. Houd er rekening mee dat op kleur gemengde verf niet geretourneerd kan worden.

    

Sikkens Rubbol SB Plus: Dezelfde Kwaliteit, Nieuwe Naam

Toen de VOC2010-richtlijnen werden geïntroduceerd, kreeg de vertrouwde Sikkens SB een nieuwe naam: Sikkens Rubbol SB Plus. Dit zorgde voor duidelijkheid dat deze verf voldeed aan de nieuwe regelgeving. Inmiddels voldoet alle verf aan de regelgeving en is de naam weer terug naar Sikkens Rubbol SB. Als je eerder gebruik hebt gemaakt van Sikkens Rubbol SB Plus, kun je deze probleemloos overschilderen met Sikkens Rubbol SB of Sikkens Rubbol XD.

   

Het verschil tussen Sikkens Rubbol SB Plus en de huidige Rubbol SB zal waarschijnlijk niet merkbaar zijn voor mensen die niet dagelijks met verf werken. Verffabrikanten hebben de samenstelling van de verf zodanig aangepast dat de eigenschappen gelijk zijn gebleven of zelfs verbeterd zijn. Je kunt dus met een gerust hart Sikkens Rubbol SB kopen als je gewend bent aan Sikkens Rubbol SB Plus.

   

VOC2010-regelgeving: Duurzame Verf zonder schadelijke stoffen

In 2010 is er nieuwe regelgeving ingevoerd waarin werd bepaald dat professionele schilders geen verf met meer dan 100g/l VOS (Vluchtige Organische Stoffen) meer binnenshuis mochten gebruiken. Deze vluchtige stoffen, zoals terpentine, verdampen tijdens en na het gebruik van de verf en zorgen ervoor dat de verf voldoende vloeibaar is. Dit heeft geleid tot veranderingen in de verfproductie en fabrikanten hebben hun producten verbeterd om aan de nieuwe regelgeving te voldoen.

Op de verpakking van de verf kun je eenvoudig zien of deze geschikt is voor binnen gebruik.

    

Sikkens Rubbol SB 2,5 liter: Veelzijdig en Duurzaam

Dankzij de veelzijdigheid van deze duurzame hoogglansverf is Sikkens Rubbol SB geschikt voor bijna elke verfklus buitenshuis. Of je nu de buitendeuren, kozijnen, boeiboorden, daklijsten of de poort wilt schilderen, met Sikkens Rubbol SB ben je verzekerd van langdurige bescherming tegen alle weersinvloeden. Kies voor kwaliteit en duurzaamheid met Sikkens SB 2,5 liter. Als je nog wat verf over hebt na het klaren van de klus, giet het dan over in een glazen potje of een goed afsluitbaar blik om de verf te bewaren zonder dat deze indroogt. Vergeet niet het kleurnummer te noteren voor een volgend blik.

  

Sikkens Rubbol SB in verschillende volumes

Je kunt kiezen uit drie verschillende volumes van de duurzame Sikkens Rubbol SB: 500 ml, 1 liter en 2,5 liter. Met 500 ml Rubbol SB kun je ongeveer 7 m² schilderen, wat betekent dat je met 500 ml bijna twee lagen verf kunt aanbrengen op één deur. Dit volume is ideaal als je slechts een beschadigde deur wilt schilderen of als je de voordeur een andere kleur wilt geven dan de rest van je huis. Het 1 liter volume is het meest gebruikelijke volume, goed voor 14-16 m². Hiermee kun je een groot deel van je buitenschilderwerk doen. Als je nog wat verf overhoudt, giet het dan over in een glazen potje of een goed afsluitbaar blik en noteer het kleurnummer voor toekomstig gebruik.

   

Aanbevolen kwasten en rollers voor Sikkens Rubbol SB

Om een mooi eindresultaat te bereiken, zijn goede kwasten en rollers essentieel. Voor het aanbrengen van Sikkens Rubbol SB kun je het beste een Anza Titanium Ronde Kwast gebruiken. Voor de grote vlakken is een viltroller geschikt. Gebruik een ronde kwast in combinatie met gele schilderstape voor strakke verflijnen.

   

Kies voor de duurzame bescherming van jouw hout met Sikkens Rubbol SB

Om optimaal te profiteren van de duurzame bescherming van Sikkens Rubbol SB, raden we aan om op hout eerst een laag Sikkens Rubbol Primer Extra aan te brengen. Deze zijdeglanzende grondverf zorgt ervoor dat Rubbol SB nog beter bestand is tegen weersinvloeden en de glans langer behouden blijft. Voor kunststof, metaal, ijzer en andere ondergronden dien je eerst een geschikte primer aan te brengen, zoals Sikkens Redox AK Primer of Südwest Allgrund, voordat je de Primer Extra aanbrengt.

      

Sikkens Rubbol SB: Vier-Seizoenenverf

Sikkens Rubbol SB is een vier-seizoenenverf. Dit betekent dat je deze verf al vroeg in het seizoen buiten kunt gebruiken en dat hij ook later in het seizoen nog prima verwerkbaar is. Rubbol SB is inzetbaar bij temperaturen van 0°C tot 30°C. Zelfs in het voor- en naseizoen behoudt deze hoogglanslak zijn UV-bestendigheid, glans en kleur.

    

Sikkens: Duurzame en Bio-based Verf

De ontwikkeling van verf staat niet stil, en verffabrikanten hechten steeds meer belang aan duurzaam geproduceerde verf zonder in te leveren op kwaliteit. Sikkens Rubbol SB heeft een biobased klasse twee volgens ASTM D6866. Dit betekent dat Rubbol SB voor 40-60% biobased is.

   

Extra informatie over Sikkens Rubbol SB

Verf betekent niet alleen kleur, maar vooral ook bescherming. Bij Verfspot.nl leveren we uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta's voor jarenlange bescherming. Houd er rekening mee dat kleuren van de online kleurenkaart kunnen afwijken van de werkelijkheid, afhankelijk van de beeldscherminstellingen.

    

Vragen?

Kom gerust eens langs of neem contact op met onze klantenservice.

Leeuwarden: 058 212 43 18

Groningen: 050 31 33 755

E-mail: info@verfspot.nl

Sikkens

Datasheet

Verftype
Aflak
Toepassing
Buiten
Verfbasis
Terpentine
Ondergrond
Geverfde ondergronden
Kwaliteit
Professioneel
Glansgraad
Hoogglans
Duurzaamheid
Biobased

Specifieke referenties

Downloaden

Sikkens Rubbol SB

Sikkens Rubbol SB Kenmerkenblad

goed
rating 10

De rubbol SB naar mijn mening de beste hoogglans voor buiten

Je bent misschien ook geïnteresseerd in