Trimetal Permaline Decor Satin

Permaline Decor Satin is een hoogwaardige vochtregulerende verf met een zijdeglanzende afwerking. Deze grond- en afschilderverf op basis van een gemodificeerde alkydhars is speciaal ontwikkeld voor buitengebruik. Het product combineert de functies van grondlaag en aflak in één, waardoor het een efficiënte keuze is. Permaline Decor Satin biedt een prettige verwerking en is zeer geschikt als voorlaklaag onder aflakken uit de Prestige-serie. Met een rendement van 11-14 m² per liter en verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren via het Trimetal kleurenmengsysteem, is dit de ideale verf voor houten oppervlakken zoals geveltimmerwerk, betimmeringen, kozijnen en deuren. Dit product heeft mogelijk één extra werkdag verzending.

Productmaatwerk

Vergeet niet uw aanpassing op te slaan, voordat u het product aan uw winkelwagen kunt toevoegen
  • max 250 tekens
Verpakking
€ 45,95
incl. BTW
Aantal

Uw gekozen kleur:

Wij mengen deze verf speciaal voor jou in de gewenste kleur en product naar keuze, daardoor kan dit product niet worden geretourneerd.

rightbanner

klantenservice

Klantenservice

Leeuwarden: 058 212 43 18
Groningen: 050 31 33 755
Mail: info@verfspot.nl
WhatsApp

Waarom Verfspot?

  • Persoonlijk contact
  • Al jaren ervaring op verfgebied
  • Wij leveren topproducten
  • Originele mengmachines en kleurpasta's

Trimetal Permaline Decor Satin

Voor de behandeling van verschillende ondergronden en toepassingen biedt Trimetal Permaline Decor Satin een uitstekende oplossing. Of het nu gaat om nieuw werk of het onderhoud van bestaande oppervlakken, dit product staat garant voor een duurzame en hoogwaardige afwerking. 

Bij nieuw werk is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het vochtgehalte van het hout overeenkomt met de aangegeven waarden in de K.V.T. Voordat Permaline Decor Satin wordt aangebracht, moet de ondergrond droog, schoon en vetvrij zijn. Het product kan worden aangebracht op een geschikte timmerindustrie grondlaag, volgens de normen en richtlijnen die worden vermeld in de K.V.T. Voor nieuw ongeschilderd hout of kaal gemaakte delen wordt aanbevolen om het oppervlak voor te behandelen met twee lagen Permaline Decor Satin.

Voor het onderhoud van bestaand werk is het essentieel dat de ondergrond schoon, droog, vetvrij, geschuurd en goed hechtend is. Eventuele losse delen moeten worden verwijderd door te schuren, schrapen of afbijten. Kale delen dienen te worden gegrond met Permaline Decor Satin. Het vochtgehalte van het hout mag niet hoger zijn dan 18%. Vervolgens kan het oppervlak worden afgewerkt met één of twee lagen Permaline Decor Satin.

De verwerking van het product kan worden gedaan met een kwast of roller. Verdunning is niet nodig, aangezien het product gebruiksklaar is. Voor het reinigen van gereedschap wordt white spirit aanbevolen. Bij een temperatuur van 20°C en een aanbevolen laagdikte van 40 micrometer, en een relatieve vochtigheid van 65%, zijn de droogtijden als volgt: stofdroog na ongeveer 2,5 uur, kleefvrij na ongeveer 4 uur en overschilderbaar na ongeveer 18 uur.

Het is belangrijk om op te merken dat het product niet voldoet aan de Arbo-wetgeving voor professioneel gebruik binnenshuis. Bij het aanbrengen van de verf dient de temperatuur van de ondergrond minimaal 3°C boven het dauwpunt te liggen. Het product mag niet worden verwerkt bij temperaturen lager dan 10°C en/of een relatieve vochtigheid hoger dan 85%.

Qua technische eigenschappen heeft Permaline Decor Satin een zijdeglanzende afwerking. De vaste stof in het product bedraagt ongeveer 65%, en de dichtheid is circa 1,24 kg/dm³. Het vlampunt volgens ISO 1516 is hoger dan 38%. De aanbevolen droge laagdikte is 40 micrometer, en het theoretische rendement bij deze laagdikte is 11-14 m² per liter. Permaline Decor Satin is verkrijgbaar in de kleuren wit en kan worden gekleurd via het Trimetal kleurenmengsysteem.

 Het product voldoet aan de VOS-EU-grenswaarde van categorie A/d, wat betekent dat het een laag gehalte aan vluchtige organische stoffen bevat, namelijk minder dan 300 g/l.

De houdbaarheid van Permaline Decor Satin in een onaangebroken verpakking bedraagt minimaal 12 maanden, mits vorstvrij bewaard.

Bij het gebruik van dit product is het belangrijk om de veiligheids- en hygiënerichtlijnen te volgen. De informatie in deze Technische Product Informatie is gebaseerd op de richtlijnen en wetgeving die gelden op de datum van uitgifte. De verwerker van het product dient altijd rekening te houden met de geldende wet- en regelgeving met betrekking tot gezondheid, veiligheid en milieu.

Met Trimetal Permaline Decor Satin bent u verzekerd van een hoogwaardige verf die voldoet aan de eisen voor een duurzame en professionele afwerking van houten oppervlakken. Of het nu gaat om nieuw werk of het onderhoud van bestaande projecten, dit product biedt uitstekende eigenschappen en verwerkingsgemak voor een prachtig resultaat. Vertrouw op Trimetal Permaline Decor Satin voor uw schilderprojecten en geniet van langdurige bescherming en esthetische schoonheid.

Trimetal

Datasheet

Verftype
1 Pot systeem
Toepassing
Buiten
Verfbasis
Terpentine
Ondergrond
Geverfde ondergronden
Onbehandeld Hout
Kwaliteit
Professioneel
Glansgraad
Zijdeglans

Specifieke referenties

Downloaden

Trimetal Permaline Decor

Trimetal Permaline Decor Satin kenmerkenblad

Je bent misschien ook geïnteresseerd in