De Anza verfroller: koning onder de rollers 
   31-01-2023
De Anza verfroller: koning onder de rollers 

Een Anza verfroller is onze grote favoriet onder de verfrollers en voor elke verfklus is er een andere, geschikte verfroller. Wij hebben deze blog geschreven om je helpen uitzoeken welke roller jij het beste gebruikt voor je klus.  

Helaas is een verfroller vaak een van de dingen waar men op bezuinigt na de aankoop van dure verf. Dat is jammer, want het mooiste resultaat zonder banen en strepen krijg je toch echt met het juiste materiaal. Zo komen die prachtige kleuren op de muren en deuren pas echt tot hun recht. Dus richt je paleisje (op)nieuw in met een goede verfroller, dat zíe je eraan af! 

Welke roller heb ik nodig?

Bij het schilderen van bijvoorbeeld een glad gestucte muur, houtwerk of grove buitenmuur, komt al snel de vraag: welke roller kan ik het beste gebruiken? Wij helpen je graag op weg naar een make-over met impact.   

Muurverf of aflak 

Zoals gezegd heeft Anza verschillende verfrollers ontwikkeld. Welke je kiest is afhankelijk van de ondergrond en de soort verf die je gebruikt. We beginnen met de soort verf: muurverf of aflak. Muurverf noemen we vaak saus of latex en wat de professionele schilder aflak noemt, staat in de volksmond beter bekend als gewoon verf (voor o.a. hout, kunststof en metaal).  

Verfroller voor muurverf 

Om de juiste roller voor muurverf of saus te kiezen, moet je kijken naar de structuur van de muur. We houden hierbij drie soorten ondergronden aan: glad, medium en grof.  

Verfroller voor gladde ondergrond 

De Anza Pro Platinum Antex heeft een poolhoogte van 8 mm, dit is de perfecte hoogte voor gladde ondergronden als gestucte muren. Deze roller is geschikt voor alle voorstrijk en muurverven en is ook te gebruiken voor hele vloeibare verven als impregneerverf, beits en vernis. Dat maakt het een echte allrounder.   

Verfroller medium ondergronden 

Heeft je muur een lichte structuur, zoals glasweefselbehang? Dan is de Anza Pro Micmex verfroller de juiste keuze. Deze heeft een poolhoogte van 14 of 18 mm en neemt meer verf op dan de Anza Pro Platinum Antex verfroller, maar geeft ook meer af. Zo krijg je een perfecte dekking. De Anza Pro Micmex verfroller is speciaal ontwikkeld voor alle plafond- en muurverven.  

Verfroller voor grove ondergronden 

De Anza pro Elite heeft een poolhoogte van 13 of 22 mm en is hierdoor bij uitstek geschikt voor hele grove ondergronden. Denk aan gevels, sierpleisters en behang met een grove structuur. Deze Anza verfroller heeft een hele grote verfopname en geeft deze ook royaal af, waardoor ruwe ondergronden al snel egaal en dekkend in de verf zitten. De roller is daarnaast erg slijtvast en pluisvrij. Extra pluspunt: hij is gemakkelijk schoon te maken! 

Verfroller voor aflak  

Dan komen we in het assortiment rollers voor de aflak, oftewel: ‘gewone’ verf. Met een goede verfroller voorkom je banen, pluisjes en een slechte verdeling van de verf. Daarbij gaat een kwaliteitsroller ook langer mee en dat voorkomt ergernis en frustratie tijdens het werk. 

Bij aflak moet je rekening houden wat voor soort verf je hebt: watergedragen, terpentinegedragen of een 2-componentenverf. Voor elk type hebben we een geschikte roller. 

Terpentinegedragen aflak en 2-componentenverf 

Voor aflak op terpentinebasis of 2-componentenverf adviseren we de Anza Lakviltroller. Deze is erg geschikt voor gladde ondergronden en neemt veel verf op, maar geeft dit ook gereguleerd af. Zo krijg je een erg glad resultaat. 

Watergedragen aflak 

We noemden de Anza Pro Platinum Antex eerder al een echte allrounder en dat komt omdat we deze ook adviseren voor watergedragen aflak. Deze verfroller is geschikt voor: 

  1. Watergedragen aflak 
  2. Muurverf  
  3. Voorstrijk  
  4. Impregneerverf  
  5. Houtbeits 
  6. Waterbasis laksystemen 

De Anza Pro Platinum Antex neemt meer verf op dan de Anza Lakviltroller en geeft dit gemakkelijker af. Nu vraag je je misschien af: waarom heb ik een andere roller nodig voor de verschillende verfsoorten?  

Dat zit zo: een terpentinegedragen verf moet je niet te dik aanbrengen en de Anza Lakviltroller heeft de perfecte poolhoogte om genoeg verf in de roller te houden en toch ook niet te veel verf in 1 keer af te geven. Zo geeft hij dus een mooie verdeling.  

Watergedragen verf moet je echter dikker aanbrengen, zodat het beter vloeit en een egale dekking geeft. Met een poolhoogte van 8 mm is de Anza Pro Platinum Antex daar dus perfect voor. 

 

Pluisjes in je schilderwerk! 

Voorkom pluisjes in de verf met deze 2 tips.  

Tip 1: haal een stukje tape over de nieuwe roller en voilà, mocht er nog een verdwaald pluisje inzitten, dan heb je deze i.i.g. niet in je nieuwe schilderwerk zitten. 

Tip 2: zit er toch een rebels pluisje in de verflaag? Niet aan prutsen, maar lekker laten zitten. Als het schilderwerk droog is, haal je er een schone doek overheen en die trekt het pluisje er zo uit.  

Toch nog vragen over welke Anza verfroller je het beste kunt gebruiken? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder!