Flexa en Sigma Kleur van het Jaar 2023 
   31-10-2022
Flexa en Sigma Kleur van het Jaar 2023 

De Flexa en Sigma Kleur van het jaar 2023 zijn bekend! Want de bikini en zwembroek liggen weer in de kast en de koffer is naar zolder verhuisd. En dus is het tijd je huis winterklaar te maken, zodat je heerlijk kunt 'cocoonen'! 

Elk jaar rond deze tijd maken Flexa en Sigma hun kleuren van het jaar bekend: dé modekleuren in verfland. Dus pak je interieur aan en ga voor een leuke binnenklus, zo is jouw huis of bedrijfsruimte de komende maanden 'the place to be'.  

Flexa Wild Wonder Kleur van het jaar 2023

Flexa Wild Wonder, de Kleur van het Jaar 2023 

De Flexa Kleur van het Jaar 2023 is *tromgeroffel*: Wild Wonder! Want waar Flexa vorig jaar koos voor het frisse Bright Skies, pakken ze dit jaar uit met een warme, zonnige en natuurlijke tint die positiviteit uitstraalt. En: door de kleur van tarwe te combineren met een groene ondertoon, is deze volledig gebaseerd is op de natuur. Weet je niet met welke andere kleuren je Wild Wonder kunt combineren? Kom dan langs in een van onze winkels in Leeuwarden of Groningen, wij helpen je graag verder! 

Sigma Vining Ivy Kleur van het jaar 2023

Sigma Vining Ivy, de Kleur van het Jaar 2023 

Sigma gaat juist van een zachtgroene tint (Olive Sprig) naar Vining Ivy, een krachtige blauwtint waar stiekem ook een vleugje groen in zit verstopt. Het geheel is een prachtige kleur die door de ondertonen van smaragd een energieboost geeft, maar door het beetje groen ook een kalmerend effect heeft. Voor een natuurlijke look in je interieur gebruik je Vining Ivy met gebroken wit en houtkleuren. Of straal juist veel luxe uit met donkere tinten en goudaccenten, die laatste blijven onveranderd populair.  

Kleur in huis 

Kleur gebruiken in huis is spannend. Je haalt het niet snel even weg als het tegenvalt, zoals je wel doet met een decoratiestuk waar je op bent uitgekeken. Maar wij zeggen: ga de uitdaging aan! Want kleur kan je interieur echt een lift geven. Immers, al die witte muren zijn leuk omdat alles erbij past, maar het is ook statisch en 13-in-een-dozijn. Dus wees niet bang voor kleur. Het ergste wat kan gebeuren is dat je het over moet verven. Dus laat je fantasie de vrije loop en schilder bijvoorbeeld je kast in een contrastkleur t.o.v. de muur voor een mooi effect. Of voeg een vleug ton-sur-ton in door de muur te verven in bijvoorbeeld mat Wild Wonder of Vining Ivy en de kast in dezelfde kleur, maar dan hoogglans voor een speels effect. Ben je een echte waaghals, neem dan ook het plafond mee! Dát is pas spannend.  

Welke kleur vind jij het mooiste: het zonnige Wild Wonder of het blauwe Vining Ivy? Hoe dan ook: met de Flexa en Sigma Kleur van het jaar 2023 is jouw interieur straks weer helemaal up-to-date!