Kleur bekennen met de Sigma of Flexa Kleur van het jaar 2022
   04-11-2021
Kleur bekennen met de Sigma of Flexa Kleur van het jaar 2022

Maak kennis met de Sigma Kleur van het jaar 2022 Olive Sprig en de Flexa Kleur van het jaar 2022 Bright Skies! Beide verfmerken hebben in het najaar van 2021 hun modekleur voor het volgende seizoen gepresenteerd en wij zijn helemaal enthousiast. Beide zijn prachtige kleuren waar we het komende jaar heel wat klanten blij mee gaan maken.

Sigma Kleur van het jaar 2022 Olive Sprig

Over Sigma Olive Sprig

Olive Sprig is een zachte, grijsgroene kleur die volgens Sigma “staat voor nieuwe groei” en “de veerkracht van de natuur nabootst”. Het is een veelzijdige tint die rustig oogt, maar toch levendig is en goed combineert met natuurlijke materialen als hout en metaal. Zelf vinden we 'm erg mooi omdat je er veel mee kunt variëren en hij bij eigenlijk elke woonstijl past, van rustiek en landelijk tot industrieel en zelfs vintage.

Sigma Olive Sprig bij jou in huis

Stel je eens voor hoe jouw woonkamer eruit zou kunnen zien met de Sigma Kleur van het jaar 2022 Olive Sprig op de muren in een extramat muurverf en de plinten in aquablauw hoogglans. Een erg luxe uitstraling die niet alleen opvalt door de kleuren, maar ook door de combinatie van mat en glans.

Omdat Olive Sprig een relatief neutrale kleur is, kun je ook out of the box denken en 'm combineren met een extra accentkleur uit hetzelfde kleurenspectrum. Verf bijvoorbeeld het plafond in de Sigma Kleur van het jaar 2022 Olive Sprig en de muren met Sigma Rosemary Kiss (een lichtere versie van de Olive Sprig). Tip: neem dan ook ook de radiatoren mee in de Rosemary Kiss, zodat deze minder opvallen.

Beide kleuren omdraaien of juist een donkerdere accentkleur i.p.v. een lichtere kan natuurlijk ook, dus laat je creativiteit de loop! Kom je er zelf niet uit welke (accent)kleur jij het mooiste vindt bij de Olive Sprig, wip dan eens een van onze Verfspotwinkels binnen of bel even, dan helpen we je graag verder op weg.

Flexa Kleur van het jaar 2022 Bright Skies

Over Flexa Bright Skies

Voor wie een beetje Engels kan lezen komt het al niet meer als een verrassing: de Flexa Kleur van het jaar 2022 Bright Skies is een lichtblauwe verf die doet denken aan de buitenlucht. Niet het felblauw dat we hartje zomer vaak zien, maar eerder het luchtblauw van een lentedag waar zo nu en dan een wolk het zonlicht wat dempt. Flexa zelf beschrijft de kleur als een “lichte en luchtige kleur” die “een frisse wind brengt in elk huis".

En daar slaan ze zeker de spijker mee op de kop, want Bright Skies oogt (net als Sigma's Olive Sprig) erg natuurlijk en introduceert een subtiele levendigheid in je interieur zonder daarbij opzichtig te worden. In onze optiek is dit een hele veelzijdige tint blauw, want hij is goed te combineren als accentkleur, maar tegelijkertijd ook pittig genoeg om zelf de hoofdtoon te kunnen voeren. Van zichzelf is het ietwat koele kleur, maar met de juiste keuze van bijpassende accentkleur(en) kun je het geheel ook een warme uitstraling geven.

Flexa Bright Skies in jouw huis

Wist je dat de Flexa Kleur van het jaar 2022 Bright Skies te krijgen is in verschillende glanssoorten? Deze glansgraden hebben direct invloed op hoe de verf oogt. Voor een zachtere uitstraling zou je Bright Skies wat kunnen 'opwarmen' door 'm te laten mengen in een mooie matte muurverf van Sikkens, bijvoorbeeld de Alphatex SF. Wil je juist een krachtigere, diepere uitstraling die koeler oogt, dan kunnen we 'm voor je maken met de Verfspot Primaverf muurverf zijdeglans. Of gebruik de verf in beide glansgraden, eenmaal op de muur en plinten geeft dit een stijlvolle, ton-sur-ton uitstraling.

Tip: verf de deuren ook in Bright Skies, zodat deze minder opvallen. Dit is vooral slim als je in een klein huis woont, want op deze manier lijken de ruimtes groter dan ze daadwerkelijk zijn.

Zelfs al hebben beide kleuren een natuurlijke, lichte uitstraling, de Sigma Kleur van het jaar 2022 Olive Sprig en Flexa Kleur van het jaar 2022 zijn twee uiteenlopende kleuren. Welke heeft jouw voorkeur? Of zou je ze zelfs met elkaar durven combineren ...?